Voor het printen van verschillende typen objecten beschikken we over twee type printers. SLA & FDM

Stereolithography  (SLA). Hoe werkt deze techniek? Het bouwplateau zakt in een bad met kunsthars (Resin), hier gaat een laserstraal onderlangs die er voor zorgt dat de juiste laag word uitgehard. De laag dikte kan variëren van 0,1mm (dikte van een A4tje) tot wel 0,025mm dun.Vervolgens word het plateau uit de Resin getild, word het bad schoon gemaakt en zakt er daarna weer in net zo lang tot het object zijn complete vorm aanneemt.Door deze manier van printen zijn printlagen bijna niet te zien doordat deze dicht vloeien. Ideaal dus voor de modelbouw!! Of voor objecten die een hoog detailniveau nodig hebben.

 

        

Fused Deposition Modeling (FDM). De FDM techniek werkt vrij simpel. Op de achterzijde van de printer bevind zich een rol plastic draad (filament) deze wordt door een stappenmotor door een verwarmingselement geduwd. De printkop beweegt over het printbed (bouwtafel) en legt iedere keer een laag neer van 0,1 tot 0,3mm hoog. Als de laag klaar is zakt het printbed de opgegeven hoogte waarna het proces weer opnieuw begint net zolang tot het object klaar is.

De beschikbare materiaal die wij hebben zijn PLA, PET, Ninjaflex en nog een aantal andere materialen. De meeste materialen zijn in verschillende kleuren leverbaar.